HOLLEX E-PROPULSION

HOLLEX E-PROPULSION

€ 5.892,00 In winkelwagen

Heeft u de keuze gemaakt om voor elektrisch varen te kiezen?

Wat is er dan makkelijker om voor een kant en klaar pakket te kiezen van Hollex EP. Het pakket wordt compleet geleverd met alle benodigde materialen om uw boot snel en makkelijk om te bouwen naar een elektisch aangedreven boot.

De complete Hollex EP systemen hebben een continu vermogen van 4.0 kW, 7.5 kW of 10.0 kW. Een compleet systeem met het standaard lood accu pakket (48V) is geschikt om vier uur elektrisch te varen. Het pakket is uit te bereiden naar een pakket waar mee 8 uur gevaren kan worden.

De genoteerde prijs is de prijs voor het standaard pakket voor 4 uur varen met loodaccu's. Het is mogelijk de accucapaciteit aan te passen naar 8 uur varen, tevens is het mogelijk om de loodaccu's tegen een meerprijs te laten vervangen voor een GEL variant.

Meer details

De set bestaat uit:

  • Hollex AC elektromotor luchtgekoeld, motorkap, hoek- en motorsteunen
  • Unieke motorcontroller 48 Volt inclusief koelelement en behuizing
  • Relais 200 Ampère
  • Bedieningshendel voor elektrische aandrijving
  • Klemflens motorzijde
  • Hoofdschakelaar
  • Contactslot
  • Zekeringhouder met ANL zekering
  • Loodzuur accupakket inclusief 2.5 meter accukabel
  • Standaard batterij monitor

Welk type heeft u nodig voor uw boot?

Elk vaartuig is anders. Een slanke, lichte boot heeft minder vermogen nodig om de zelfde snelheid te bereiken als een zware of een brede boot. Niet enkel de boot is van invloed op de keuze, het vaargebied is hier ook van belang. Het varen op kleine rusitge wateren vergt minder energie dan het varen op grotere wateren met diverse stromingen en windinvloeden. Onderstaand een voorbeeld:

Hollex EP modelVergelijkebare dieselmotorGeschikt voor boten
Hollex EP 4.010 PKTot 6 meter of 3 ton
Hollex EP 7.520 PKTot 8 meter of 5 ton
Hollex EP 10.030 PKTot 10 meter of 7.5 ton

De snelheid waar mee gevaren wordt is van grote invloed op de accuduur. De motor om maximaal vermogen laten draaien zal niet altijd resulteren in een hogere snelheid. de boot heeft een zogenaamde rompsnelheid, wanneer er geprobeerd wordt sneller te varen zal dit in verhouding veel energie kosten en resulteren in hoge golven. Onderstaand een voorbeeld van de gemiddelde rompsnelheid versus de lengte van de boot. De economische snelheid is de snelheid waar verhouding tussen vermogen en snelheid optimaal is.

Bootlengte op de waterlijnRompsnelheid (km/h)Economsche snelheid (km/h)
6 meter118
8 meter129
10 meter1410

Wanneer u elektrisch gaat varen is de afstand die u kunt halen belangrijk bij het plannen van de tocht. Het accupakket bepaalt uiteindelijk hoe ver en lang u kunt varen. In de tabel staat een voorbeeld aangegeven van de accucapaciteit versus de vaartijd/afstand.

MotorBootAccu'sCapaciteitVerbruikVaartijd / afstand
Hollex EP 4.06 meter4x 160Ah5KW1KW bij 8 km/h4 uur / 40km
Hollex EP 7.58 meter4x 260Ah8KW1.5KW bij 9 km/h5 uur / 50km
Hollex EP 10.010 meter8x 400Ah12KW2KW bij 10 km/h6 uur / 60km

Bovenstaande informatie is op voorbeelden gebasseerd. Neem voor een berekening op maat contact met ons op!